?>  Visit Cluj

http://nahimov.spb.ru/wp-includes/theme-compat/ekonomicheskie-gruppirovki-stran-mira-tablitsa-regionalnie-gruppirovki.html экономические группировки стран мира таблица региональные группировки

температура в квартире норма снип Citeste mai mult...

http://aashumova.ru/fonts/Stroke-Gap-Icons/instruktsiya-hotpoint-ariston-ltf-11s111-o.html инструкция hotpoint ariston ltf 11s111 o Piata Muzeului a primit numele dupa Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se afla in capatul acesteia.

протокол обыска образец заполненный Citeste mai mult...

http://avfmsk.ru/shema-soedineniy-generatora-vaz-2105.html схема соединений генератора ваз 2105 Turnul Croitorilor, situat pe Str. Baba Novac din Piata Stefan cel Mare, face parte din a doua incinta fortificata prin sistemul de ziduri si intarituri ale orasului ridicate in prima jumatate a secolului al XV-lea si continuate pana in secolul al XVII-lea.

Citeste mai mult...

пирог творожный с брусникой Biserica Reformata de pe strada Lupului (Str. Mihail Kogalniceanu) – monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu, biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti – franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matei Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea, in diverse etape. De-a lungul timpului a suferit numeroase refaceri si modificari, la mijlocul secolului al XVI-lea intrand in posesia credinciosilor reformati. Biserica este cea mai mare constructie gotica cu o singura nava (biserica sala) din Transilvania.

http://xn--80ahjcabjky5al6j.xn--p1ai/orpx/vol/sitemap23.html звуковой анализ слов схема для дошкольников Citeste mai mult...

 

Casa Matei Corvin sau "Casa Mehffy" este o cladire de factura oraseneasca in stil gotic din secolul al XV-lea (astazi Universitatea de Arte si Design).

Citeste mai mult...

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa (Piata Avram Iancu) – Mitropolia Ortodoxa Romana a Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului (Piata Avram Iancu nr. 18)

 

Citeste mai mult...

Gradina Botanica „Alexandru Borza” (Str. Republicii nr. 42) – Muzeu national, gradina a fost fondata in 1872, avand o suprafata initiala de 4,3 hectare. Prin grija prof. A. Richter suprafata sa a crescut la 9,6 hectare.

Citeste mai mult...

Fondat in anul 1922 de catre profesorul Romulus Vuia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei s-a impus in elita muzeelor romanesti de profil, gratie calitatii de exceptie a patrimoniului sau. Este compus in prezent din peste 41.000 de obiecte taranesti traditionale, datand din secolele XVII-XX, secondate de un fond documentar de peste 80.000 de piese. Muzeul cuprinde doua sectii: Sectia Pavilionara si Parcul Etnografic „Romulus Vuia" (sectia in aer liber).

Citeste mai mult...

Cele doua institutii de cultura au fost infiintate in 18 septembrie 1919, ca expresie a renasterii spirituale de dupa Marea Unire de la 1918.

Cladirea care adaposteste Teatrul National "Lucian Blaga" si Opera Romana a fost ridicata intre 1904-1906, ca sediu pentru Teatrul National Maghiar, de catre celebra firma vieneza „Fellner und Helmer", combinand elemente stilistice neo-baroce si Secession.

 

Citeste mai mult...

Evenimente

zci jpg

Evenimentul reuneşte prestigioase grupuri de reînscenare istorică dornice să ofere publicului o mostră de viaţă autentică din istoria multimilenară a Clujului. Elementele de istorie vie a acestui eveniment sunt completate de prezentări, conferințe, expoziții tematice și acompaniate de concerte de muzică medievală.

таблица кубка чемпионов по футболу 2015 2016  

Citeste mai mult...

Deutsch (DE-CH-AT)   English (United Kingdom)   French (Fr)   Hungarian (formal)   Italian - Italy   Română (România)

Publicatii

publicatii03

Newsletter

Inscrie-te la Newsletter